Ervaringen

Wilt u ook een ervaring achterlaten? Stuurt u mij dan een email.

Maria 

Jarenlang heb ik al last van mijn rug en nek. Rond mijn 20ste jaar liep ik al bij fysiotherapeut en manueel therapeut. Na 10 keer was het altijd weer klaar voor de verzekering, dus kom maar terug als je weer klachten hebt. Maar de klachten waren niet over. Jaren later heb ik ook jarenlang bij een chiropractor gelopen elke 3 maanden. Ik noemde dit maar mijn onderhoudsbeurt, want mijn klachten gingen niet over. Op een gegeven moment kwam ik bij een fysiotherapeut terecht en ben ik gestopt bij de chiropractor. 

Na een jaar ook hier op onderhoudsbeurten te lopen, gaf ze aan dat ze de gevoeligheid in mijn heup toch wel vreemd vond en raadde ze mij een MRI aan, want ze vermoedde een hernia. De eerste die dit zei. En inderdaad bleek dit een hernia te zijn. Ik zou geopereerd moeten worden volgens de neuroloog. Gelukkig duurde de afspraak tot de neurochirurg zeven weken en heb ik mezelf in acht genomen en kon ik een operatie vermijden. 

Na de diagnose hernia ben ik niet meer bij therapeuten gaan buurten, maar de klachten bleven. Toen Alberdina aangaf collumbehandelingen te willen gaan geven, was ik direct geïnteresseerd. Ik vermoedde zelf al dat ik wellicht een whiplash zou kunnen hebben, want in mijn woeste jeugd heb ik bij het karten wel eens een tik in mijn nek gevoeld. Tijdens de eerste behandeling bleek er inderdaad een whiplash en een torsie te zitten. Na de behandeling voelde ik direct dat mijn benen weer even lang waren en ik rechtop stond en nog mooier, dat de pijn in mijn heup weg was. Na de behandeling waren de weken best even pittig: moe, het gevoel mijn hoofd te moeten ondersteunen, beetje dizzy. Dat verdween langzaam. Maar ik kon weer beter lopen, het is soepeler en de tred makkelijker. Bovendien heel fout ook nog twee kuub hout in het houthok moeten sjouwen en o wat ging dat makkelijker dan anders. Normaal wel twee dagen last van mijn rug, maar nu, geen naweeën van het sjouwen. Ook kan ik mijn benen weer over elkaar slaan en comfortabeler zitten en wat een genot, op mijn buik slapen. 

Na de tweede behandeling voelde mijn rechterarm enorm ontspannen, ik loop namelijk vanaf 1998 met een zogenaamde overbelaste arm. Die kant voelt ook altijd dik van de knopen, maar dit was echt een bijzonder fijne ervaring. Nu ik weet dat die arm dus veel ontspannender kan zijn, hoop ik nog een paar keer een behandeling te doen om te kijken of ik daar nog meer verbetering in kan krijgen.

Johanneke

Onze dochter was vanaf de geboorte erg onrustig en huilde veel. Ze bleek last te hebben van (verborgen) reflux en ook haar nek bleek vast te zitten. De medicatie en behandelingen door osteopaat werkte niet voldoende, ze bleef onrustig.
   Via familie hoorde we over de behandeling van Alberdina. We hebben contact opgenomen en konden heel snel terecht. We hebben het contact en de behandeling door Alberdina als zeer prettig ervaren. Onze dochter heeft na de behandeling geen medicatie meer nodig gehad voor de reflux. Daarnaast slaapt zij veel beter en beweegt ze zich gemakkelijk alle kanten op. Kortom: door de behandeling kregen we een heel ander kind en konden we eindelijk gaan genieten van onze dochter.

Maya

De Collumbehandelingen bij Alberdina hebben écht als een soort wondermiddel geholpen tegen de hoofdpijn, moeheid en wazigheid waar ik al langer dan een jaar aan leed na een hersenschudding. Ik kon al een jaar nauwelijks werken en studeren, niet naar de film, niet sporten, weinig mensen zien, etc., omdat ik zo veel en vaak last had. Ik had ook van alles geprobeerd, zoals de dokter, ergotherapeut, fysiotherapeut, accupunctuur, noem maar op. Na iedere Collumbehandeling voelde ik me gelijk helderder en had ik minder last van hoofdpijn en nekpijn, wat in de weken daarna zelfs nog verbeterde. Ik heb er uiteindelijk in totaal 3 gehad, omdat mijn nek nadat ik corona heb gehad weer een beetje scheef was gaan staan en ik weer wat meer last had. Nu heb ik 6 weken geleden mijn laatste behandeling gehad en ik ben echt bijna weer helemaal gezond. Ik kan in ieder geval weer veel werken en studeren, overal heen fietsen, en zelfs uitgaan lukt soms een beetje. Ontzettend bedankt!

Eva

De behandeling was een bijzondere ervaring. Niet geheel pijnloos, maar mijn nekklachten zijn weg! En wat ook zeker niet onbelangrijk is, ik kan ’s nachts mijn nek zonder dat het pijn doet weer draaien als ik in bed lig.
Bedankt Alberdina! 

Jan en Margriet

Mijn klachten waren dat ik soms een gespannen gevoel achter in de nek had, daar kon ik zelfs soms haast niet van slapen. In 2018 heb ik een auto ongeluk gehad, daar zouden die nekklachten vandaan kunnen komen…… Ook bij Alberdina 2 behandelingen gehad.
 
Na de eerste behandeling kon ik na zo’n 2 nachten al veel beter slapen, dieper slapen,  niet zo gauw meer wakker.
Soms hoor ik de wekker niet eens !
Ook zat ik meestal wat in elkaar gezakt, en ik mag nu ook veel meer rechtop zitten en lopen. Vind het ook niet meer fijn om in elkaar gezakt te zitten.
 
Ook mijn man is behandeld.
Hij had last van:  met de schouders erg naar voren gebogen lopen en op gezette tijden veel last van zijn rug. Is een keer over de sloot gesprongen, iets verkeerd terecht gekomen en kon niet meer op of neer…. Daarna is zijn rug een zwakke plek gebleven.
 
Na de eerste behandeling, liep hij al weer met de schouders recht en veel meer rechtop ! Met zijn rug mag het ook beter gaan.
 
Dank je wel Alberdina

Willem

Al jaren lang loop ik met rugklachten. Het is eigenlijk een onderdeel van mijn leven geworden. Tot voor een aantal jaren terug kon ik over het algemeen mijn werk in de bouw altijd nog redelijk doen. Op een gegeven moment werd dat steeds zwaarder en kreeg ik steeds meer en vaker klachten. Ik zat vaker een periode thuis, omdat ik rust nodig had om weer in zoverre te herstellen dat ik het werk weer kon doen.
Van tijd tot tijd ging ik naar de fysio voor manueel therapie. Dat verminderde de klachten voor een tijdje en dan was ik weer terug bij af.

Na een val in 2015 liep ik een gekneusde heup en rug op. Ook werd er slijtage geconstateerd in de rug en een wervel met en afwijkende vorm. Uiteindelijk kwam het in 2017 zover dat ik langere tijd uitgeschakeld was en niet volledig kon werken i.v.m. rugklachten. Het werk in de traditionele bouw (veel handwerk) werd me veel te zwaar en was te belastend.
Ik ben toen in behandeling gegaan bij de chiropractor. Dit heeft na verloop van tijd gezorgd voor een redelijke vermindering van de klachten. In die tijd ben ik ook op zoek gegaan naar een andere baan die minder belastend zou zijn voor mijn rug.
Ik kon als onderhoudstimmerman aan de slag bij mijn huidige werkgever.
Veel minder belastend voor mijn lichaam.
Na ongeveer een jaar merkte ik dat mijn lichaam enigszins herstelde en dat de conditie van mijn rug verbeterde. Er was mee te leven, ik kon mijn werk volledig doen en had plezier in het werk.

Begin dit jaar ging het, na een langere periode wat meer belastend werk te hebben gedaan, weer mis. De klachten namen toe en op een gegeven moment was ik weer volledig uitgeschakeld.
Ook de chiropractor wist niet meer wat hij met mij aan moest en zijn behandeling werkte slechts verlichtend zolang ik op de behandeltafel lag. Thuis was ik weer terug bij af. Ik werd er min of meer wat moedeloos van. Hoe kom ik weer zover dat ik mijn werk weer kan doen? En hoe zal de pijn ooit nog eens minder worden. Het ging mij beheersen met alle negatieve gevolgen van dien. Er is onderzoek gedaan of ik misschien iets reumatisch onder de leden heb, maar dat is niet het geval. Er zijn foto’s gemaakt van mijn rug, maar dat bracht niets nieuws aan het licht. Wel toename van de slijtage.

Mijn rugklachten zijn mijn grootste probleem, maar ook had ik altijd last van gevoelige ellebogen. Deze kon ik niet op tafel zetten of het deed pijn. Door de fysio ben ik een paar keer behandeld voor kalkafzetting en dan was het weer een tijdje over.
Ook had ik altijd een gevoelige heup. En mijn hoofd draaide zwaar, maar dat hoorde gewoon bij mij.

Via kennissen werden wij een tijdje geleden geattendeerd op de collumbehandeling. Met de gedachte baat het niet dan schaadt het niet hebben wij hiervoor een afspraak gemaakt. Toch had ik er niet zo veel geloof in dat het me echt zou helpen. Ik had al zo lang klachten en al zo veel geprobeerd en het resultaat was hoogstens net genoeg om weer een periode wat verlichting te hebben, maar nooit een oplossing voor langere tijd, laat staan voor altijd.
Dan zou een collumbehandeling ook wel niet veel meer soelaas bieden. Ik heb zelfs nog overwogen om er maar weer van af te zien. 

Vier weken geleden ben ik dan toch maar gegaan.  Alberdina nam uitgebreid de tijd voor een intake en observatie en legde uit hoe de behandeling werkt.
Ze klonk nogal overtuigd en dat zei ik ook tegen haar en ook hoe ik er zelf over dacht. “Ik denk echt dat dit je iets goeds gaat brengen”, zei ze. “Garanderen kunnen we niets, maar gezien de positieve ervaringen van mezelf en inmiddels al veel cliënten, heb ik goede hoop op verbetering van jouw situatie”.

We zijn ervoor gaan zitten en ze heeft mij behandeld. Er werd een whiplash geconstateerd en een torsie! Het was duidelijk dat ik niet voor niets bij haar zat.

En na de behandeling……. Niet te geloven…. Mijn hoofd draait zo licht alsof het een zeepbel is. Ik sta weer recht, die altijd pijnlijke plek in de rug ter hoogte van de slijtage voel ik niet meer. Als ik op één been leunde, trok het altijd in mijn rug. Dat kan ik nu probleemloos doen.
Ik kan mijn ellebogen zonder problemen op tafel zetten. Dit doet gewoon geen pijn meer! Ik weet niet wat me overkomt.
Ik kan mijn werk weer gedeeltelijk doen en heb goede hoop dat ik weer zover herstel dat ik volledig aan het werk kan. Na de behandeling heb ik wel ruim een week last gehad van hoofdpijn en een beurse nek, maar niet in die mate dat me dat belemmert. En ik nam het graag voor lief, omdat de behandeling al een verbazingwekkend positief resultaat had.
Ik ben er echt een ander mens door geworden.

In de eerste weken merkte ik ook dat ik per dag opknapte.  Inmiddels merk ik wel dat alles weer wat stijver wordt en ik ben dan ook blij dat er een vervolgafspraak staat.  Mijn borstkas voelt nog wel stijf en gespannen. Hopelijk knapt dat na verloop van tijd ook op.

Kortom: ik ben heel erg dankbaar dat ik geattendeerd ben op deze behandeling en ik raad het iedereen aan die, op welke manier dan ook, maar enigszins klachten heeft wat betreft nek, rug of schouders.  Inmiddels zijn er al meerderen uit onze familie- en kennissenkring door Alberdina behandeld. Niemand kwam voor niets en ze merken allemaal verbetering van de situatie.

Het is echt verbazingwekkend wat er gebeurt. 

Claudia 

In dit stukje vertel ik iets over mijn ervaring van de collum behandeling. Ik heb al jaren last van hoofdpijn en platvoeten (erg naar binnen lopen). Voor de hoofdpijn heb ik 2x een oogmeting gehad omdat er gedacht werd dat ik een bril nodig zou hebben. Voor de platvoeten heb ik altijd goede schoenen gedragen en sinds ongeveer 5 jaar steunzolen. Omdat de oogmetingen niets uitwezen en de hoofdpijn aanwezig bleef ben ik op mijn 13e voor het eerst naar de chiropractor geweest. Die constateerde een vastzittende nek, bovenrug en onderrug/bekken. Op mijn 18e is mijn knieschijf uit de kom geraakt en weer gezet waardoor ik toen een poosje fysiotherapie heb gehad om mijn spieren in de knie weer aan te laten sterken. Ik ga nu ongeveer 8 jaar naar de chiropractor maar telkens komen dezelfde klachten terug. Door een tip van een collega ben ik eens op de site van de collum behandeling gaan kijken. Na de klachten eens goed te hebben doorgelezen en op een rijtje te hebben gezet, heb ik een afspraak gemaakt. Op het moment dat ik de afspraak had, had ik last van hoofdpijn. Eerst wordt gekeken naar wat er behandeld moet worden. Daarna wordt de behandeling gestart. Mijn moeder was er bij en zag de stand van mijn ogen veranderen. Tijdens de behandeling werd ik 1x even duizelig en kreeg het warm. Dit komt omdat het bloed naar de hersenen toen weer beter ging stromen. Dat heeft in de knel gezeten doordat ik een torsie en een whiplash in mijn nek had. Ik heb de behandeling als heel bijzonder ervaren. Na de behandeling was de hoofdpijn weg en kon ik mijn nek verder naar links en rechts draaien. Aantal dagen er na had ik wel hoofdpijn maar dat trekt vanzelf weg. Een collega gaf later aan dat het zichtbaar was dat mijn houding was veranderd. Mijn vader gaf aan dat ik minder naar binnen loop dan eerder. De eerste nachten na de behandeling heb ik niet heel goed geslapen maar dat is vanzelf weer over gegaan. Na de behandeling liepen mijn schoenen niet meer lekker. Toen heb ik nieuwe schoenen gekocht maar dit lijkt niet voldoende te helpen en dus ga ik mijn steunzolen na laten kijken. Ik merk nog steeds dat ik op knap na de behandeling. Ik voel me zelf anders en fitter waardoor ik mijn werk en andere dingen beter kan volhouden. 

Jessica 

Mijn zoontje van twee jaar was vanaf begin al een echte huilbaby. Chiropractor heeft hem behandeld maar kon verder niets betekenen. Alberdina heeft hem 1 x behandeld. Hij heeft alles aan elkaar gebruld want we mochten al nooit z’n zijn hoofd zitten, dus al helemaal geen vreemde vrouw. Na de behandeling keek hij gelijk heel helder uit zijn ogen. In zes weken tijd hebben wij een ander jochie gekregen. Hij lacht en zingt de hele dag. De huildagen zijn verleden tijd. Echt een aanrader deze behandelingen.

Marijke

Omdat onze dochter van 3 jaar altijd een gespannen houding had en ’s nachts veel wakker was besloten we om met haar naar Alberdina te gaan. Via familie hadden we gehoord over de collum behandeling met positieve resultaten. We hadden de gedachte baat het niet dan schaadt het niet. Ze zat al een langere tijd niet helemaal lekker in haar vel, was veel moe en had niet de vrolijke gezichtsuitdrukking die we van haar gewend waren. 
Onze dochter was al een half jaar lang zindelijk met plassen toen we bij Alberdina kwamen, maar voor de ontlasting kreeg ze nog een pamper om. Al heel veel dingen hadden we geprobeerd zoals de zindelijkheid box, belonen, naast haar zitten als ze op het toilet zat, voorlezen terwijl ze zat, maar wat we ook probeerden het lukte haar niet om zover te krijgen dat ze op het toilet ging poepen. Ze gaf wel duidelijk aan al ze moest poepen, dan deden we even een pamper om. In een half jaar tijd was het haar één keer gelukt om op het toilet te poepen en toen was ze helemaal overstuur. Alberdina heeft onze dochter een behandeling gegeven omdat ze voelde dat de spieren in haar nekje heel gespannen waren. We zagen tijdens de behandeling de twinkeling in de ogen van onze dochter terugkomen. Op de terugweg naar huis in de auto had ze hele verhalen. ’s Avonds na het eten gaf ze aan dat ze moest poepen. We zeiden tegen haar kom dan proberen we het eerst weer even op het toilet. Ze ging zonder tegenstribbelen naar het toilet en al met een paar minuten riep ze dat ze klaar was. Zonder te huilen en zonder te mopperen. En sinds die dag heeft ze geen pamper meer om gehad! We zijn heel dankbaar dat ze de behandeling bij Alberdina heeft gehad want we kregen een andere dochter terug die vanaf het moment van de behandeling dag en nacht zindelijk is. En dit terwijl we er echt al heel lang mee bezig waren en zelf van alles geprobeerd hebben om haar zover te krijgen. Waarschijnlijk kon ze zich na de behandeling veel beter ontspannen.

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren